Discover the recipe of the Tarte Tatin by Isabelle & Laurent from Sites & Paysages Camping Les Saules

This month, Isabelle & Laurent from Sites & Paysages Camping Les Saules in Cheverny invite you to discover Isabelle’s speciality : Tarte Tatin.

Ingredients : 200g shortcrust pastry, 5 big apple, 125g butter, 125g sugar, a sachet of vanilla sugar. Peel the apples & cut them into quarters. Brush the tart mold with the soft butter (50gr), sweeten it abundantly (50gr ) & add the vanilla sugar.

P1060515

Put half of all apples in the bottom of the mold making a beautiful rose. Then put the rest of the apples on the top. Dot the apples with the soft butter (50g) and sprinkle with brown sugar (25gr). Roll out the pastry and tuck down the sides.

P1060517

Enfournez à four chaud (th7/8 – 220°) pendant 40 minutes. Sortez le moule du four et démoulez sur un plat allant au four. Ajoutez le beurre restant en petits dés et saupoudrez du sucre restant. Passez 3 à 4mn sous le grill pour caraméliser les pommes.

Bake in hot oven ( th7/8 – 220°) for 40 minutes. Remove the pan from the oven and unmould Tarte Tatin. Add the small cubes of remaining butter and sprinkle with the remaining sugar. Bake it 3 to 4 minutes under the grill to caramelize the apples.

Bon appetite from Isabelle & Laurent !

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s