Isabelle en Laurent van Sites & Paysages Camping ‘Les Saules’ bieden u een heerlijke Tarte Tatin

Deze maand is het de beurt aan Isabelle en Laurent van Sites & Paysages Camping ‘Les Saules’ in Cheverny. Ze presenteren u één van hun specialiteiten: de Tarte Tatin van Isabelle.

De ingrediënten die u nodig hebt :

200 gram kruimeldeeg of zandtaartdeeg (of eventueel een kant en klaar vel bladerdeeg), 5 grote appels, 125 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker.

De bereiding:

Schil de appels en snijd ze in middelgrote partjes. Vet een springvorm rijkelijk in met ± 50 gram boter, strooi ongeveer 50 gram suiker over de boter en voeg ook de vanillesuiker toe.

 P1060515

Schik de helft van de appels op de bodem van de springvorm in de vorm van een rozet. Leg de rest van de appels er bovenop (dit hoeft niet netjes geschikt, je ziet ze straks niet meer 😉

 P1060517

Bestrooi de appels met 25 gram suiker en verdeel kleine klontjes boter ertussen. Rol het deeg uit en bedek de appels ermee. Stop de randen van het deeg goed in langs de rand van de springvorm.

Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar in de oven op stand 7/8, ongeveer 220°. Haal de taart uit de oven. Stort hem omgekeerd op een ovenvast bord. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over de hete appels en strooi het restant van de suiker erover.

Zet de schaal ongeveer 3-4 minuten onder de grill om de appels te karamelliseren.

En dan… smullen maar, juist warm is de Tarte Tatin overheerlijk !

Bon appétit ofwel: Eet smakelijk namens Isabelle en Laurent.

Advertisements

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s