Henriette van Sites & Paysages Camping ‘Au Bois Joli’ biedt u haar recept met ‘kersen-net-even-anders’, een heerlijke kalfsschnitzel met kersensaus

Juni…, dat betekent kersentijd in de Yonne !
Henriette van Sites & Paysages Camping Au Bois Joli biedt u haar recept met ‘kersen-net-even-anders’, een heerlijke kalfsschnitzel met kersensaus.

de ingrediënten voor 2 personen :
–  per persoon 1 kalfsschnitzel
– een flinke klont boter/margarine
– 1 eetlepel suiker
– 350 gram kersen
– 1 eetlepel groentebouillonpoeder
– zeezout
– peper, 4-seizoenenmelange
– kerrie

De bereiding :

Was en ontpit de kersen, snijd ze in stukjes en doe ze in een schaaltje.

Braad de kalfsschnitzels in een koekenpan aan beide kanten in een paar minuten aan. Kruid ze naar smaak met zeezout, vierseizoenenpeper en wat kerrie.

Laat intussen in een  kleinere koekenpan de boter smelten, voeg de suiker en de kersen toe en roer dit door, waarbij de je de kersen lichtjes kneust met de achterkant van een houten lepel, totdat er een beetje sap uit komen en het mengsel begint te borrelen. Laat het mengsel op laag vuur een paar minuten doorkoken, blijf de kersen voorzichtig plat drukken.

Voeg de bouillonpoeder erbij en laat het mengsel iets inkoken en zet het apart.

Braad de kalfsschnitzel nog 3 minuten. Giet het sap dat uit de kalfsschnitzels is gelopen door de saus. Warm het nog even door.

Serveer de kalfsschnitzel met de kersensaus. Heerlijk met gebakken aardappeltjes of frietjes, een frisse zomerse salade en een goed glas rode of witte Bourgognewijn.

Eet smakelijk !

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s