Pauline stelt u voor haar Rougail met saucijzen te proeven

Deze septembermaand is het de beurt aan Pauline die u één van haar spécialiteiten voorstelt : De Rougail de saucisses!

Pauline vous propose de découvrir le rougail de saucisses

De ingrediënten voor 6 personen :

  • 1 kg basmatirijst
  • 3 grote saucisses de Toulouse
  • 3 gerookte saucijzen (of gerookte worst)
  • 1 blik kidneybonen of rode bonen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • Verse gember, twee stukjes van ongeveer 1 cm
  • 6 tomaten
  • 200 ml. Tomatenpuree
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • kurkuma (of saffraanpoeder)
  • 1 Spaanse peper
  • Grof zeezout
  • 2 kruidnagelen
  • 5 peperkorrels
  • Nootmuskaat
  • Peterselie

De bereiding van de saucijzen :

  • Laat de saucijzen 10 minuten koken met 1 takje tijm en 2 blaadjes laurier. Prik de saucijzen na 5 minuten koken in met een vork, zodat het vet eruit kan lopen.
  • Bewaar de saucijzen en de jus.
  • Stamp 3 teentjes knoflook, de gember, de Spaanse peper, de 2 kruidnagelen, 3 peperkorrels en een theelepel grof zeezout fijn in een vijzel. Als u geen vijzel hebt, kunt de kruiden ook alleen mengen.
  • Snijd de saucijzen in stukjes van ongeveer 1.5 cm.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote pan.
  • Fruit in de hete olie 3 in ringen gesneden uien tot ze glazig zijn. Let op : de uien moeten niet teveel gebakken worden!
  • Voeg de gestampte/gemengde kruiden toe en roer het goed door.
  • Voeg de kurkuma of saffraanpoeder toe.
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl u af en toe doorroert.
  • Voeg de in stukjes gesneden saucijzen toe, houd de jus nog even apart.
  • Voeg de verse tijm en de laurierblaadjes toe.
  • Zet het vuur hoog. Laat het 5 minuten sudderen. Roer het geheel goed door en voeg de jus van de saucijzen toe.
  • Breng het geheel op smaak met grof zeezout.
  • Laat het mengsel nog 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. De saus moet glad en zacht worden. Als u meer saus wilt kunt u de tomatenpuree met eventueel extra jus toevoegen.  Is de saus te dun, kunt u het laten indikken met hulp van een beetje met water aangelengde maïzena.
  • Bewaar de saus tot u gaat opdienen.

Maak de rijst klaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Bereiding van de kidneybonen of rode bonen (als bijgerecht) :

  • Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie. Fruit een gesnipperde ui erin.
  • Stamp in de vijzel 2 teentjes knoflook, een stukje gember, 2 peperkorrels en een beetje nootmuskaat.
  • Voeg dit mengel toe aan de ui.
  • Voeg 1 takje tijm, 1 laurierblaadje en een klein theelepeltje kurkuma toe.
  • Voeg de bonen toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

La recette du rougail de saucisses de Pauline

Het opmaken van de borden :

  • Doe wat rijst op een groot bord
  • Schep de Rougail de Saucisses ernaast
  • Voeg een schep gekruide bonen toe
  • Strooi peterselie erover.

Eet smakelijk !

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s