Nathalie en Frédéric van Sites & Paysages Camping Le Ventoulou u graag hun ‘feuilleté de Cabécou’ met honing

Het is herfst en ter gelegenheid van het notenfeest in hun dorp, laten Nathalie en Frédéric van Sites & Paysages Camping Le Ventoulou in Thégra u graag hun ‘feuilleté de Cabécou’ met honing en noten proeven.

Het recept voor 4 personen :
1 vel roomboterbladerdeeg
4 cabécous (of rocamadour, beide zijn geitenkaasjes)
4 lepels vloeibare honing
40 gram gepelde gedroogde walnoten
een paar blaadjes bonenkruid (of eventueel tijm)
1 eidooier
1 theelepel volle melk
1 serveerring van 10 cm doorsnede
1 keukenkwastje

Rol het bladerdeeg uit en snijd het vel in tweeën. Verdeel de cabécous over het deeg, laat ongeveer 5 cm tussenruimte en een rand van 2 cm over. Hak de walnoten in stukjes.

Giet over elke cabécou een lepel honing en strooi er een handje gehakte noten over. Strooi er een beetje gehakt bonenkruid (of tijm) over.

Neem een kwastje en bestrijk het deeg rondom de kaasjes met een beetje water. (dit fungeert als ‘lijm’ tussen het bovenste en het onderste laagje deeg). Neem de tweede helft van het deeg en leg dit over het deeg met de kaasjes. Goed aandrukken tussen de kaasjes, zodat beide deeglaagjes elkaar raken. Snijd het op maat met de serveerring.

Snijd /druk de randjes van het deeg voorzichtig een stukje in met behulp van een vork. Klop de eidooier met de melk in een schaal. Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven.

Serveer de feuilletés met een salade van veldsla met een dressing van notenolie en balsamicoazijn. Het geheel gaat natuurlijk vergezeld van een rode wijn uit de Cahors !

Eet smakelijk !

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s