Véronique stelt u voot haar kikkertjes met peterselie te proeven

De feestdagen aan het eind van het jaar komen snel dichterbij en Véronique van Sites & Paysages Camping Kanopée Village biedt u een recept uit haar regio, de Beaujolais: kikkertjes met peterselie.

Véronique du Sites et Paysages Kanopée Village vous propose de découvrir les grenouilles persillées

De ingrediënten :
1 kilo kikkertjes (u kunt de diepvriesversie nemen, want vers zijn ze erg duur)
5 teentjes knoflook
50 gram peterselieblaadjes (zonder de steeltjes)
50 gram bloem
250 gram boter
Zout en peper
1 citroen

Plan deze schotel van tevoren, u moet de kikkertjes de avond van tevoren ontdooien in melk om het vlees mals te houden. De volgende ochtend : hak de knoflook en peterselie fijn en snijd de citroen in schijfjes. Droog de kikkertjes af en paneer ze met bloem.

Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan….let op dat het niet zwart wordt.
Het is de hoogste tijd om de kikkertjes in kleine hoeveelheden te braden. Laat ze in ongeveer 5 minuten aan elke kant goudbruin worden.
Als u ze uit de pan haalt als ze klaar zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Als u klaar bent om het gerecht te serveren, laat de kikkertjes dan nog even opstoven in de pan met een beetje boter. Bestrooi naar smaak met zout en peper en het peterseliemengsel. Blijf de pan schudden.
Na een paar minuten is het gerecht klaar om te serveren, natuurlijk met een schijfje citroen.

Goede raad van Véronique : kikkertjes eet je met de vingers, zorg dus voor servetjes of vingerkommetjes.

Bon appétit 😉

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s