Marie-Lise stelt u voor haar heerlijke kouign-amann te ontdekken

We gaan richting Bretagne, waar Marie-Lise van Sites & Paysages Camping Le Panoramic u haar heerlijke kouign-amann, een Bretonse specialiteit, laat ontdekken.

Marie-Lise vous propose de découvrir le kouign-amann

Ingrediënten :
600g bloem
200g suiker
450g boter
25cl lauw water
10g (droge) bakkersgist

Voordat u met dit recept begint : vergeet niet dat het deeg een nacht moet rusten, dus… van tevoren klaarmaken !

We beginnen met het kneden van 500g bloem met het lauwe water. Voeg dan 250g boter toe en blijf kneden, terwijl u steeds een beetje gist toevoegt, wat u eerst een beetje met lauw water vermengd hebt. Kneed nog 10 minuten door, met de hand of de keukenmachine. Dek de schaal af met een natte theedoek en zet hem een nacht in de koelkast te rusten.

Na een nachtje in de koelkast volgen nu de instructies voor de volgende ochtend !
Meng in een grote schaal 100g bloem en 200g suiker. Strooi het uit over het werkblad, zodat u het deeg kunt doormengen met meel en suiker. Rol het deeg uit met de deegroller en vorm er een kruis van. In het midden van het kruis legt u 200g boter die u in kleine stukjes gesneden hebt. Vouw vervolgens de uiteinden van het deeg er weer overheen.

Leg uw deeg in vierkant of rechthoek en vouw een derde deel van de bovenkant richting het midden, dan een derde van de onderkant een deel naar het midden. Dit 4 keer herhalen, waarbij u steeds de richting waarin u het deeg trekt verandert. Leg het geheel als u halverwege bent terug in de koelkast voor een pauze van 20 minuten, zodat de boter weer hard kan worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het deeg in een bakvorm en bestrooi het met suiker.
Afbakken in ongeveer 25 minuten.

Komt u op vakantie op Sites & Paysages Camping Le Panoramic op het schiereiland Crozon?  Marie-Lise vertelt u graag de beste adresjes om een heerlijke kouign-amann te proeven !

Namens Marie-Lise, bon appétit allemaal😉

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s