Dit weekend ga ik de hele familie verwennen dankzij Nora en haar Varkensvlees met pruimen

Nora van Sites & Paysages Camping Saint Louis, dicht bij ‘de pruimenstad’ Agen gelegen, nodigt u uit haar recept van varkensvlees met pruimen en wortels te ontdekken. En natuurlijk mag u het grote pruimenfeest in augustus niet missen !

Nora du Camping Sites et Paysages Saint Louis vous propose le sauté de porc aux pruneaux

Ingrediënten voor 4 personen :
800 g hamlappen of varkenslapjes (1 kg voor de lekkerbekken)
1 bos peentjes of 8 verse wortels
10 ontpitte pruimen
100 gram spekjes
6 sjalotjes
500 ml water
1 eetlepel olie
1 theelepel komijn(poeder)
2 eetlepels kalfsfond

Hup, daar gaan we !
Begin met het pellen van de sjalotjes, snijd ze daarna in tweeën.
Was de worteltjes en snijd ze in vieren. Snijd het vlees in stukjes
(niet te klein) en braad het in 5 minuten aan.
Voeg de sjalotjes en de spekjes toe. Bak het geheel nog zo’n 3 minuten.
Meng de kalfsfond met het opgewarmde water, voeg het toe aan de pan. Voeg ook de komijn toe.
Laat het 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg de wortels en de pruimen toe en laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes sudderen.

Nora wenst u bon appétit😉

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s